Σημερον Κρεμαται Επι Ξυλου - aiakosrex: ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ : 2 hours ago 3 views.

Σημερον Κρεμαται Επι Ξυλου - aiakosrex: ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ : 2 hours ago 3 views.. Από το μνημειώδες έργο «σταυρωση» (βυζαντινη οπερα) του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη γιάννη σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Παράλληλα γίνεται και η έξοδος του τιμίου σταυρού5 με τον εσταυρωμένο από την αγία τράπεζα και η περιφορά του σε όλο τον χώρο του ναού, ενώ ψάλλεται το «σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου». Εκείνος που είναι ο βασιλιάς των αγγέλων. Ψευδῆ πορφύραν περιβάλλεται ὁ περιβάλλων τὸν οὐρανὸν ἐν. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς.

Είναι η στιγμή, όπου σε όλες τις εκκλησίες της χώρας θα σβήσουν τα φώτα. «σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου ὁ ἐν ὕδασι τὴν γῆν κρεμάσας. Σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου, ὁ ἐν ὕδασι τὴν γῆν κρεμάσας. Στέφανον ἐξ ἀκανθῶν περιτίθεται, ὁ τῶν ἀγγέλων βασιλεύς. Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.

προσκυνούμε σου τα πάθη xριστέ
προσκυνούμε σου τα πάθη xριστέ from image.slidesharecdn.com
«σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου ὁ ἐν ὕδασι τὴν γῆν κρεμάσας. Στέφανον ἐξ ἀκανθῶν περιτίθεται, ὁ τῶν ἀγγέλων βασιλεύς. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς. Ο ιησούς αφήνει το πνεύμα επί του σταυρού. Στεφάνι από αγκάθια φοράει στην κεφαλή. Σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου, ὁ ἐν ὕδασι τὴν γῆν κρεμάσας. Σήμερα βρίσκεται κρεμασμένος με καρφιά πάνω στο ξύλο του σταυρού για τις αμαρτίες μας αυτός, που κρέμασε και κρατά κρεμασμένη μέσα στα νερά των ωκεανών τη γη. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς.

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ψάλλει ο αρχιεπίσκοπος χριστόδουλος.

Στις εκκλησίες της ζακύνθου, η περιφορά του εσταυρωμένου γίνεται μετά το 11ο ευαγγέλιο. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Σήμερα βρίσκεται κρεμασμένος με καρφιά πάνω στο ξύλο του σταυρού για τις αμαρτίες μας αυτός, που κρέμασε και κρατά κρεμασμένη μέσα στα νερά των ωκεανών τη γη. Σήμερον κρεμάται επί ξύλου (simeron kremetai epi xilou) 2 перевода. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς. Σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου ὁ ἐν ὕδασι τὴν γῆν κρεμάσας. Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Ψευδῆ πορφύραν περιβάλλεται, ὁ περιβάλλων τὸν οὐρανὸν ἐν νεφέλαις. Ανάμεσα στο 5ο και το 6ο ευαγγέλιο ψάλλεται το αντίφωνο «σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο εσταυρωμένος λιτανεύεται από τους ιερείς. Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας, ψάλλει ο ιερέας την ώρα που περιφέρει τον εσταυρωμένο ιησού στο ναό για την αναπαράσταση της σταύρωσης. Συγκλονιστική είναι η υμνογραφία της εκκλησίας για την κορύφωση του θείου δράματος: Ἥλοις προσηλώθη ὁ νυμφίος τῆς ἐκκλησίας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς.

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Παράλληλα γίνεται και η έξοδος του τιμίου σταυρού5 με τον εσταυρωμένο από την αγία τράπεζα και η περιφορά του σε όλο τον χώρο του ναού, ενώ ψάλλεται το «σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου». «σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας», ψάλλεται σε κατανυκτική ατμόσφαιρα υπό το φως των κεριών, όπου ο ιερέας περιφέρει τον εσταυρωμένο ιησού στο ναό, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους πιστούς. Σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου, ὁ ἐν ὕδασι τὴν γῆν κρεμάσας. «λέγω σοι, πέτρε, ου φωνήσει σήμερον αλέκτωρ πριν ή τρις απαρνήση μοι ειδέναι με», δηλαδή πριν ξημερώσει τρεις φορές θα μ' έχεις αρνηθεί.

ΣΗΜΕΡΩΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ Ευγένιος Χαρδαβέλλας - YouTube
ΣΗΜΕΡΩΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ Ευγένιος Χαρδαβέλλας - YouTube from i.ytimg.com
«σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου ὁ ἐν ὕδασι τὴν γῆν κρεμάσας. Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Αρχική featured σήμερον κρεμάται επί ξύλου ψάλλει ο αρχιεπίσκοπος χριστόδουλος. Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Ῥάπισμα κατεδέξατο ὁ ἐν ἰορδάνῃ ἐλευθερώσας τὸν ἀδάμ. Σήμερα κρεμάται επάνω σε ξύλο εκείνος που κρέμασε την γη μέσα σε νερά. Μυστικό δείπνο μέχρι την ταφή.

Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς.

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας, ψάλλει ο ιερέας την ώρα που περιφέρει τον εσταυρωμένο ιησού στο ναό για την αναπαράσταση της σταύρωσης. Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου, ὁ ἐν ὕδασι τὴν γῆν κρεμάσας. Στεφάνι από αγκάθια φοράει στην κεφαλή. Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς. Από το μνημειώδες έργο «σταυρωση» (βυζαντινη οπερα) του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη γιάννη σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Ανάμεσα στο 5ο και το 6ο ευαγγέλιο ψάλλεται το αντίφωνο «σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο εσταυρωμένος λιτανεύεται από τους ιερείς. Στέφανον ἐξ ἀκανθῶν περιτίθεται ὁ τῶν ἀγγέλων βασιλεύς. Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Σήμερα κρεμάται επάνω σε ξύλο εκείνος που κρέμασε την γη μέσα σε νερά. 0%0% found this document useful, mark this document as useful.

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς. Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ευγένιος χαρδαβέλλας πρωτοψάλτης μεγάλη εβδομάδα holly week chant the famous first chanter evgenios hardavellas. Στέφανον ἐξ ἀκανθῶν περιτίθεται ὁ τῶν ἀγγέλων βασιλεύς. Στέφανον ἐξ ἀκανθῶν περιτίθεται ὁ τῶν ἀγγέλων βασιλεύς.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ-Γ.ΝΤΑΛΑΡΑΣ-Α.ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ.wmv ...
ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ-Γ.ΝΤΑΛΑΡΑΣ-Α.ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ.wmv ... from i.ytimg.com
Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. «σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου ὁ ἐν ὕδασι τὴν γῆν κρεμάσας. 2 hours ago 3 views. Στέφανον ἐξ ἀκανθῶν περιτίθεται, ὁ τῶν ἀγγέλων βασιλεύς. Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας, ψάλλει ο ιερέας την ώρα που περιφέρει τον εσταυρωμένο ιησού στο ναό για την αναπαράσταση της σταύρωσης. Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Είναι η στιγμή, όπου σε όλες τις εκκλησίες της χώρας θα σβήσουν τα φώτα. Σήμερα κρεμάται επάνω σε ξύλο εκείνος που κρέμασε την γη μέσα σε νερά.

Σήμερα βρίσκεται κρεμασμένος με καρφιά πάνω στο ξύλο του σταυρού για τις αμαρτίες μας αυτός, που κρέμασε και κρατά κρεμασμένη μέσα στα νερά των ωκεανών τη γη.

Στις εκκλησίες της ζακύνθου, η περιφορά του εσταυρωμένου γίνεται μετά το 11ο ευαγγέλιο. Σήμερα κρεμάται πάνω στο ξύλο εκείνος που κρέμασε τη γη πάνω στα ύδατα. Εκείνος που είναι ο βασιλιάς των αγγέλων. Το σήμερον κρεμάται επί ξύλου ακούμε από τον αρχιμ. Σήμερα βρίσκεται κρεμασμένος με καρφιά πάνω στο ξύλο του σταυρού για τις αμαρτίες μας αυτός, που κρέμασε και κρατά κρεμασμένη μέσα στα νερά των ωκεανών τη γη. Ανάμεσα στο 5ο και το 6ο ευαγγέλιο ψάλλεται το αντίφωνο «σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο εσταυρωμένος λιτανεύεται από τους ιερείς. Μυστικό δείπνο μέχρι την ταφή. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Παράλληλα γίνεται και η έξοδος του τιμίου σταυρού5 με τον εσταυρωμένο από την αγία τράπεζα και η περιφορά του σε όλο τον χώρο του ναού, ενώ ψάλλεται το «σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου». Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον ἐξ ἀκανθῶν περιτίθεται, ὁ τῶν ἀγγέλων βασιλεύς. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς. Σήμερα κρεμάται επάνω σε ξύλο εκείνος που κρέμασε την γη μέσα σε νερά.

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama